Kraterkraft är en ekonomisk förening och ett arbetsintegrerat socialt företag i Delsbo som har funnits sedan 2004.

Föreningens syfte är att integrera människor, som annars har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Det kan handla om personer med funktionshinder, långa sjukskrivningsperioder etc

Kraterkraft gör på så sätt en unik samhällsnytta, både mänskligt och ekonomiskt. För varje person som är verksam i de sociala företagen kan samhället spara hundratusentals kronor.

Kraterkraft följer de kooperativa principerna där demokrati och deltagande är viktigt. Anställda i kooperativet är medlemmar och äger tillsammans föreningen. Denna delaktighet är en viktig rehabiliteringsfaktor för dessa personer. 

Kraterkraft har flera olika grenar:


Butiken ligger på Köpmangatan 1 i Delsbo och där hittar du bla begagnade möbler, husgeråd och fina alster från vår syateljé. Vi köper upp dödsbon som vi sedan säljer i butiken.

Städgruppen åtar sig flyttstädning, saneringar, städ i privata hem och kontorsstäd. Vi städar enligt era instruktioner. Fönsterputs åtar vi oss bara hos våra återkommande städkunder. Vi samarbetar även Hudiksvalls kommun och Hudiksvalls Bostäder.

Trädgårdsgruppen klipper gräs och häckar, vattnar, rensar rabatter och håller trädgården allmänt fin.
Under vintern åtar vi oss snöskottning och sandning. 
Bärhjälp vid flyttar.

Omsorg Vi handlar matvaror, tar in ved, ser till din sommarstuga, tar in din post mm

Dödsbo Kontakta oss vid dödsbo så hjälper vi er med packning, städning, bortforsling, transport till tex auktionsfirma. Vi köper även upp bohag från dödsbon.

KONTAKT:

Kontor: Köpmangatan 1, 824 71 Delsbo. Tel: 0653-105 11               Sms 072-7210511
Mail: info@kraterkraft.se